Toaletter

Reginan (x50) har en typ av toalett som suger ut vattnet från handfat, diskho och toalett.
Olika fel:

 • Tekniskt fel.
  Systemet har lagt ner. Kan bero på att något fastnat i mekanismen i toalettstolen så den inte slutat dra luft.
  Symtom.
  Inget avloppsvatten sugs bort. Varken i diskho/handfat eller toalett! HÄLL INTE UR KAFFE I DISKHO!
  Åtgärd.
  Den förbjudna??? röda knappen bakom spegeln eller DB27 i K3.
  Om den inte slutar dra luft? Häll i en kanna vatten och håll tummarna. Har även hjälp att spola med lite papper för att få skiten att släppa.
 • Stopp i diskho/handfat.
  Kaffesump kan vara en orsak till att det blir stopp.
  Symtom.
  Toalett fungerar fortfarande. Men diskho/handfat tömmer ej = HÄLL INTE UR KAFFE I DISKHO!
  Åtgärd.
  Översvämning i handfat? Ta en mugg och ös över till toalett. Jag har några gånger lyckats använda en mugg som sugpropp och lyckats ”röra om i grytan” så stoppet har släppt.
 • Stopp i toalett.
  Symtom.
  🙂 Tja… något mindre trevligt kanske ligger kvar i toaletten.
  Åtgärd.
  Försök torrspola med hjälp av skruvmejsel i det lilla hålet på sidan.
  Om det ändå kommer vatten och det blir risk för översvämning, så kan man stänga kran bakom spegeln. Alternativt dra ur kontakten till vattenpumpen.

Alltså. Blir det översvämning så beror det inte på att det är fullt i tanken, utan att det antingen är stopp eller tekniskt fel.


Fler tips, från Tängerfors

Tips om toaletter

· Tekniskt fel toalett
Om det dyker upp ett fel om ”Tekniskt fel toalett” efter 10-15 min att du varit och tryckt och tömt beror det på att kranarna i kjolen inte är riktigt stängda. Man måste öppna luckan många gånger för att höra att det suger luft. Det kan hända att det fastnat skit så den inte tätar ordentligt. Åtgärd: Öppna kranen lite men försiktigt och stäng den igen.

· Stopp i toalettstolen.
Man har använt för mycket papper eller fel papper som man kastat i stolen. Åtgärd: Häll i ordentligt med diskmedel och låt det stå och dra ett tag. Torrspola genom det lilla hålet i porslinet. Nu gäller det att ha tålamod, du kanske får göra 10-20 torrspolningar innan det släpper. Skam den som ger sig.

· Ingen vattenspegel i toaletten.
Åtgärd: Bryt säkring 27 i K3

· Toaletten suger luft.
Papper har troligtvis fastnat i utslussningsventilen så att den inte stänger ordentligt. Åtgärd: Fyll upp stolen med vatten och häll i diskmedel efter att du fått fel ”Tekniskt fel toalett”. Låt detta stå och dra ett tag innan du trycker på den röda knappen bakom spegeln. Fyll sedan efter med vatten och spola upprepade gånger.